TCS and Slip light on and SES light on. - Nissan Forums : Nissan Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 Old 12-12-2005, 10:54 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 104
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
(Thread Starter)
TCS and Slip light on and SES light on.

Just wondering if you have come across this problem. The 2 lights are on. I have not hit anything or have driven through deep snow. The temp outside is 20 * F. Cold. The slip light will go out after the car has been driving for a few miles and you turned off the engine then back on. The SES light will stay on for at least 60 + miles. 02 3.5 Altima
Thanks
Pearl3.5 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 Old 12-12-2005, 11:45 PM
3498 cc
 
roro's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: NJ
Posts: 3,514
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 9
Thanked 18 Times in 2 Posts
iTrader: 5 reviews
get it checked out under warranty...

2005 ALTIMA 3.5 SE | LEATHER SPORT ABS TCS A/T
SE-R FRONT/REAR/TAILS/RSB : SIDE SILLS : 35% LLUMAR
PIONEER AVIC-D3 : IPOD : BLUETOOTH : B-QUIET ULTIMATE : CLIFFORD 50.5X
roro is offline  
#3 Old 12-13-2005, 03:09 PM
Kenny@Infiniti Massapequa
 
Da Mayor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 3,250
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: 0 reviews
just have them checkthe sensor for traction control. my right side blew out so i had to get the whole unit replaced under warranty

KENNYATINFINITI@aol.com [lease retention manager @ infinitiofmassapequa.com][cardomain: onephatalti]


'06 G35 6MT Sedan w/ plenty of toys... '02 Altima V6 sold 8/2/06 [TSZ33.com Shift_27]
Da Mayor is offline  
#4 Old 12-13-2005, 04:11 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 104
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
(Thread Starter)
My car is way out of the warrenty period. Jees I hate bringing it to the dealer all they do is rub thier hands together and get you to sign your life away.
Pearl3.5 is offline  
#5 Old 11-19-2006, 04:26 AM
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Location: Montreal,Canada
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
Sad to hear this. I have the same problem. SLIP on loose traction ( looks like car breaks..) after ABS AND TCS lights on. same thing even with TCS off.--after the lights on problem dissapears,yes because ABS and TCS will be turned off by computer
So my question : it is the TCS or the ABS sensor?--I think that it will be the ABS--
No warranty on car,but monday i go to check the car.
Any comment is welcomed,thanks !

Levi
levii_01 is offline  
#6 Old 11-19-2006, 04:02 PM
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Location: Rochester, NY
Posts: 318
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
I'm pretty sure that the TCS and the ABS uses the same sensors. So if one of those sensors go both the TCS and the ABS lights would turn on.

R. Brown '02 V6 Altima Auto
rnbrn21 is offline  
#7 Old 11-19-2006, 04:04 PM
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Location: Rochester, NY
Posts: 318
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
It's amazing to me how many people just say "get it fixed under warrenty". My car has almost 80000 miles and had been out of warrenty for at least two years.

R. Brown '02 V6 Altima Auto
rnbrn21 is offline  
#8 Old 11-19-2006, 04:48 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Location: Montreal,Canada
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
Thanks RNBRN21 for the comment.
Hopefully won't be too expensive. I will try it first to my mechanic just after the dealership. I will post the result...
My car has already 170000 KM so what warranty..
levii_01 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Nissan Forums : Nissan Forum > Nissanclub.com Nissan - Infiniti Enthusiast Forums > NISSAN ALTIMA FORUMS > 2002-2006 Nissan Altima Forums > 2002-2006 Nissan Altima Discussion (2.5 & 3.5)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Nissan Forums : Nissan Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


<

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome