problems filling up gas - Nissan Forums : Nissan Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 Old 08-14-2006, 12:16 AM
Ass slider
 
spike228's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Honolulu, Hawaii
Posts: 7,617
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 7 Times in 6 Posts
iTrader: 0 reviews
(Thread Starter)
problems filling up gas

i am sure that this isn't the cause of a faulty pump because i've been to several gas stations and its happened.

ok here is the problem, i am trying to fill up my gas as usual and then the pump stops as if the tank was full (the clicky thing went off and the pump stopped). this was impossible because i only filled up 1 gallon (my tank was below 1/4 full and i paid for 10 gallons). so i let go of the pump trigger and pumped it again. it went for a second and it stopped again. so i waited about 5 seconds, started it up again and it ran fine for 5 gallons and then it stopped short again. this kept happening until i finally reached my 10 gallons that i paid for.

has this happened to anyone else? is this a problem with the gas tank or something? thanks.
spike228 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 Old 08-14-2006, 12:18 AM
HIDaholic
 
Smoke3.5SE's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: State College, PA
Posts: 3,845
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
This has been a problem for me since day one. Our gas tanks must be gay or something. I find that certain pumps, even different ones at the same station wont do it while others will.

Could it also be possible that in today's world they are making the shutoff too sensitive since a lot of new cars out there if you fill them up beyond a certain point they will not start (I fail to see the logic behind this feature) and have to be towed away. Obviously a gas station doesnt want to have to deal with that.

2007 Mazdaspeed3
2005 Altima 3.5SE 5MT - Traded
Smoke3.5SE is offline  
#3 Old 08-14-2006, 12:31 AM
Anti-Elitist
 
LSUtigerME's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Baton Rouge, LA (Walker)
Posts: 4,829
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 12 Times in 7 Posts
iTrader: 4 reviews
Another oldie returns....

Just try a seperate pump, or repositioning the nozzle (recommended). The filler neck is pretty small, so if you jam the nozzle against the back of it, the gas will slosh back on the nozzle and shut it off. Just pull the nozzle out a bit, and let it rest by it's weight. I've never had this problem consistently, since this has always fixed it. The pump will still shutoff in due time. I'm notorious for squeezing the maximum into my tank and have only overfilled on the rare occasion that I'm not paying attention.

2005 Nissan Altima 2.5S - SOLD



2010 Infiniti G37 - Sport | Premium | Navigation
LSUtigerME is offline  
#4 Old 08-14-2006, 12:37 AM
Ass slider
 
spike228's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Honolulu, Hawaii
Posts: 7,617
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 7 Times in 6 Posts
iTrader: 0 reviews
(Thread Starter)
i'll hold the pump out a little the next time i fill up then. is there a TSB on this? i'm going to have to have it checked out by nissan because it seems to be getting worse.
spike228 is offline  
#5 Old 08-14-2006, 01:00 AM
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 75
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
same thing happens to my '05..its annoying as hell
heat23 is offline  
#6 Old 08-14-2006, 04:23 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 151
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
yeah LSU is right, and yes it is annoying. if you push the nozzle too far back, the gas will splash up and trigger something that tells the pump to stop because it thinks that it's full. just dont push the nozzle all the way back, it doesnt have anywhere to go but in the tank, so it doesnt need to be far back

SuperMarioKart is offline  
#7 Old 08-18-2006, 11:13 PM
F U R Y !
 
godzilla-san's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Chino Hills
Posts: 268
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: 0 reviews
i haven't experienced this on my '05 SE - no problems filling up ... it's the paying part that kills me
godzilla-san is offline  
#8 Old 08-20-2006, 11:39 PM
Honorary So Cal Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Las Vegas, Nevada
Posts: 16,046
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 2
Thanked 4 Times in 1 Post
iTrader: 0 reviews
Never had this problem on mine. First I have read about this being one. Weird......
dnvrfan is offline  
#9 Old 08-21-2006, 04:04 AM
Boomer
 
liljohnny's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Guelph,Ontario Canada
Posts: 1,688
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: 0 reviews
Back in the day when I managed a gas station we used to change out these shut off all the time because of faulty or malfunctioning ones. Some are more sensitive than others and some are simply worn out and need to be replaced. If it happens at all the pumps the problem is likely the way youre filling it or your car. If not, it's probably t a faulty sensor...

Lj
liljohnny is offline  
#10 Old 08-21-2006, 04:26 AM
Ass slider
 
spike228's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Honolulu, Hawaii
Posts: 7,617
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 7 Times in 6 Posts
iTrader: 0 reviews
(Thread Starter)
Quote:
Originally Posted by liljohnny
Back in the day when I managed a gas station we used to change out these shut off all the time because of faulty or malfunctioning ones. Some are more sensitive than others and some are simply worn out and need to be replaced. If it happens at all the pumps the problem is likely the way youre filling it or your car. If not, it's probably t a faulty sensor...

Lj
its gotta be a problem with the 05-06 models. notice how most of the 05-06 model owners claim to have this problem while the 02-04 owners don't know what the hell we are talking about.
spike228 is offline  
#11 Old 08-21-2006, 06:31 AM
I take PayPal donations
 
DryHeat's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Laveen, AZ
Posts: 2,092
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
iTrader: 0 reviews
Happens with Titans: Gas Tank Issues - Nissan Titan Forums

Happens with the Murano: Nissan Murano: Problems and Fixes - CarSpace Automotive Forums

Audi A4: Audi A4: Problems & Solutions - CarSpace Automotive Forums

Even happens to Hyundai Azera's: Hyundai Azera 2006+ - CarSpace Automotive Forums

It looks like a pandemic.

'05 Altima SE-R
'09 Honda Odyssey EX-L w/RES
DryHeat is offline  
#12 Old 08-21-2006, 06:38 AM
Ass slider
 
spike228's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Honolulu, Hawaii
Posts: 7,617
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 7 Times in 6 Posts
iTrader: 0 reviews
(Thread Starter)
those are similar but very different issues. for me, gas doesn't spill out at all. the pump just stops as if it were full and if i continued to pump, everything goes on completely fine until it stop again. like i said, before, the only problem i have is that i have to rapid fire the nozzle like it was a pistol or something.
spike228 is offline  
#13 Old 08-21-2006, 06:44 AM
Anti-Elitist
 
LSUtigerME's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Baton Rouge, LA (Walker)
Posts: 4,829
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 12 Times in 7 Posts
iTrader: 4 reviews
^ Did pulling it out some help? This has always fixed it with mine. The nozzle doesn't have to be deep in the filler hose, just enough to open that little gate, and not spill.
LSUtigerME is offline  
#14 Old 08-24-2006, 02:12 AM
Ass slider
 
spike228's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Honolulu, Hawaii
Posts: 7,617
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 7 Times in 6 Posts
iTrader: 0 reviews
(Thread Starter)
i haven't filled up my car yet but i took my car in to get it checked up since its still covered by waranty.

i am getting my coolant lines and radiator checked out (coolant level is low in the resevoir when engine is cold) and my gas tank checked out to see if its an actual fixable problem. i just dropped off my car about 30 minutes ago and i should get it back by tomorrow morning
spike228 is offline  
#15 Old 08-25-2006, 06:49 AM
Ass slider
 
spike228's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Honolulu, Hawaii
Posts: 7,617
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 7 Times in 6 Posts
iTrader: 0 reviews
(Thread Starter)
okay so i got my car back today from the dealer. as expected, nothing was wrong with the coolant line or the radiator, they simply filled it with more coolant.

as for the gas tank, they said there was nothing wrong. they filled it up with no hiccups at all. they even told me to make sure to shove the nozzle all the way in as far as it can go....which i have been doing every time i've gone to the gas station.
spike228 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Nissan Forums : Nissan Forum > Nissanclub.com Nissan - Infiniti Enthusiast Forums > NISSAN ALTIMA FORUMS > 2002-2006 Nissan Altima Forums > 2002-2006 Nissan Altima Discussion (2.5 & 3.5)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Nissan Forums : Nissan Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


<

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome