Intake Valve Timing Control Solenoid Valve - Nissan Forums : Nissan Forum
 
» Auto Insurance
» Featured Product
Wheel & Tire Center


NissanClub.com is the premier Nissan Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 01-12-2009, 12:17 AM
02-VQ35DE's Avatar
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
Intake Valve Timing Control Solenoid Valve

Can anyone suggest what makes these go bad?
Last month I was getting a 0011 code....long story short I ended up replacing the cam position sensor and the Intake valve timing control solenoid valve (bank 1 if I remember correctly). I did the spark plugs (factory plugs) at the same time.
Now, a month later I am getting a 0021 code which I just read, is the same part for the other bank.
Wow, I am kind or frustrated. My Altima has 153000 Kms. Oil is always changed every 5000k. My oil level is probably down as I am a few hundred Kms away from a needing a change.
Any ideas? It seems strange to me that they would both go.
Thanks.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 01-12-2009, 02:36 AM
Leathe of Heaven's Avatar
Still #1
 
Join Date: Jun 2005
Location: Tacoma, WA
Posts: 5,268
Thanks: 2
Thanked 15 Times in 7 Posts
iTrader: 24 reviews
Reset the light and see if it comes back. I have a 0011 pop up every 6-7 months when I'm close to my oil change.
__________________
2011 Mazdaspeed 3 current
'03 Volkswagen Passat 1.8T sold
'08 Titan 4x2 sold
'02 Altima 5MT sold
'02 Altima 4AT sold
'96 Pathfinder 4x4 sold
'83 280ZX-T sold
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 01-12-2009, 01:22 PM
02-VQ35DE's Avatar
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
Sounds like a plan. I reset the code this morning. Happy to see the light is gone. I will do an oil change tomorrow and see what happens. This is the process that I went through with the 0011 code but it always came back on after about 100kms after resetting.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 01-15-2009, 11:25 PM
02-VQ35DE's Avatar
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
I changed the oil, reset the code and it has not come back.
Hopefully that's all that was going on.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Nissan Forums : Nissan Forum > Nissanclub.com Nissan - Infiniti Enthusiast Forums > NISSAN ALTIMA FORUMS > 2002-2006 Nissan Altima Forums > 2002-2006 Nissan Altima Discussion (2.5 & 3.5)


Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Nissan Forums : Nissan Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT. The time now is 07:05 PM.


Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.