02 altima wont start - Nissan Forums : Nissan Forum
 
» Auto Insurance
» Featured Product
Wheel & Tire Center


NissanClub.com is the premier Nissan Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 10-27-2009, 02:03 AM
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
02 altima wont start

i changed the thermostat in the car, bleed the sytem car was fine. the next day the car would not start. it would turn over and occasionally sputter. after about half hour it started.when it did start the car sputtered then stop and eveything was fine. when the car is running it has no problem at all runs perfect. its has done this to me 3 times already.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 10-27-2009, 02:13 AM
porschebk85's Avatar
2nd Gen Boy
 
Join Date: Nov 2007
Location: New Hampshire
Posts: 1,179
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
I doubt the thermostat or bleeding the system has anything to do with what's going on now, it seems to be only a coincidence. How many miles?, plug wires tight and good? tune up ever been done? battery test good?
__________________


_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
2006 Ford Fusion SE V6 - OEM Spoiler - 18" Konig Wheels


Proud Husband of an EMT-I/Firefighter
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 10-27-2009, 02:18 AM
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
car has 103k on it. battery is good tune up is recent. at one point i took the spark plugs out and they were drenched in gas i dried them put them back in and the car fired up smoked but then stopped. no check engine light
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 10-27-2009, 02:25 AM
KeVQ35's Avatar
My little champion...
 
Join Date: Nov 2001
Location: Maryland
Posts: 4,904
Thanks: 4
Thanked 11 Times in 8 Posts
iTrader: 3 reviews
Common problem so I have to ask, did you ever get the crankshaft position sensor recall done? Its worth a shot, price is not expensive. Don't want to start throwing money at parts, but it may solve your issue.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5 (permalink)  
Old 10-27-2009, 02:27 AM
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
sensor has never been changed that i know of i bought the car last year and its been great since.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6 (permalink)  
Old 10-27-2009, 02:30 AM
KeVQ35's Avatar
My little champion...
 
Join Date: Nov 2001
Location: Maryland
Posts: 4,904
Thanks: 4
Thanked 11 Times in 8 Posts
iTrader: 3 reviews
Quote:
Originally Posted by 02saltima View Post
sensor has never been changed that i know of i bought the car last year and its been great since.
Well if its the original sensor, they are notoriously crappy. Nissan had the sensor redesigned later;the newer ones look completely different. That's what these car companies get for always going with the cheapest bidder.

I know the old one was mostly plastic and the newer ones from what I have seen are metallic. I had both my camshaft and crankshaft position sensors changed under warranty.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7 (permalink)  
Old 10-27-2009, 02:34 AM
KeVQ35's Avatar
My little champion...
 
Join Date: Nov 2001
Location: Maryland
Posts: 4,904
Thanks: 4
Thanked 11 Times in 8 Posts
iTrader: 3 reviews
SPARK - AIR - FUEL. Depending on the mileage you may need to change your fuel pump (includes fuel filter) in the gas tank.

My car takes a while to fire up from a cold start. Once I shut it off and immediately restart it, it fires back up to life and runs perfectly.

Just throwing out a few ideas. Good luck man.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8 (permalink)  
Old 10-27-2009, 02:35 AM
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
i will deffinately look into that. could they still go bad n the check engine light not b on?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9 (permalink)  
Old 10-27-2009, 02:49 AM
KeVQ35's Avatar
My little champion...
 
Join Date: Nov 2001
Location: Maryland
Posts: 4,904
Thanks: 4
Thanked 11 Times in 8 Posts
iTrader: 3 reviews
Quote:
Originally Posted by 02saltima View Post
i will deffinately look into that. could they still go bad n the check engine light not b on?
Damn, so far back. I think when my crank position sensor went, the SES light came on; the car shut off while waiting at a traffic light. When the camshaft position sensor went, I noticed an EXTREME loss of power - NO SES light there.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10 (permalink)  
Old 10-28-2009, 12:45 AM
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
if it were any of these 2 sensors would the car still run. because when it does start the car runs fine.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Nissan Forums : Nissan Forum > Nissanclub.com Nissan - Infiniti Enthusiast Forums > NISSAN ALTIMA FORUMS > 2002-2006 Nissan Altima Forums > 2002-2006 Nissan Altima Discussion (2.5 & 3.5)


Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Nissan Forums : Nissan Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT. The time now is 05:43 AM.


Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.