Running super rich? - Nissan Forums : Nissan Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 Old 12-16-2012, 11:55 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 110
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 19
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
(Thread Starter)
Running super rich?

Just did the 5 piece spacer kit and new NGK Iridium plugs on my 05 3.5SE. The car also has the VIAS Plate done along with an Injen cold air. I still have the exhaust to do but the car is running strangely. Firstly I was lucky enough to have no bad idle or Check engine light after the plugs and spacer kit. But I have little too no low end power any more. After the VIAS plate a big chunk of low end was gone but now its even worse. At WOT the car and gently accelerates until ~3.5-4K RPM then takes off like a rocket. Also in 3rd gear it hits the power band but at 4.5K the power drops off for a second. then kicks back in at 5K, but only in 3rd. Its got a more uneven power band then my brothers evo. Also the plugs I took out were brown all the way up the threads and reeked of gas. I assume I need a tune to lean the car out asap. Does that sound right to you?
timma100 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 Old 01-14-2013, 04:36 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 82
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 6 Posts
iTrader: 0 reviews
tune

What was your idle at? mine was at 900+ and threw a code after 3 or so days of driving. idle too high. you may have had to do a throttle relearn. did that and it went down to 690-750 around the 750 mark.

how did it all work out? may have had a vacuum leak did you install a new gasket on the plate?
prodjsaig is offline  
#3 Old 01-14-2013, 06:41 PM
DIY FTW!!!
 
MIZMO's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 214
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Thanks: 3
Thanked 5 Times in 5 Posts
iTrader: 0 reviews
I think you have problem w/o tune. Also MAF.

Check: http://www.nissanclub.com/forums/200...take-next.html


I believed it would help you for answer and solved problem.
MIZMO is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Nissan Forums : Nissan Forum > Nissanclub.com Nissan - Infiniti Enthusiast Forums > NISSAN ALTIMA FORUMS > 2002-2006 Nissan Altima Forums > Engine Performance (2002-2006)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Nissan Forums : Nissan Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


<

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome