Bad MAF? - Nissan Forums : Nissan Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 05-18-2017, 05:02 AM Thread Starter
Registered User
 
Daniel Campiolo's Avatar
 
Join Date: May 2017
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
(Thread Starter)
Exclamation Bad MAF?

Okay... let's get started
I have a manual 1.6L Versa
I recently bought a K&N air filter and made my own intake, as I couldn't find an aftermarket one. The car began to start on high RPM and to make some cricket noises when hard on gas. I then unplugged the MAF sensor (thinking that the cause of the problem was the diameter of the intake). The car then started to run OK. The next morning I turned the keys and nothing. Tryed pressing the gas pedal while turning the key, got it going. The car then ran sluggish till the engine was hot (pressing the gas pedal and 1 sec later it responded) and while cold, if i took my foot out of the gas and went slow, the engine would die, specially when idle. Then I bought an ebay MAF with housing, with the "right" diameter. Installed it, needed to adapt a different plug for it. Done. Plugged it. Ran smooth, almost normal... the next morning the car was like the MAF was unplugged. Decided to revert everything, removed my self built intake and reinstalled the stock one with the original MAF and reverted the plug adaption. No luck. Car seems to be running with no MAF, sluggish, low iddle, strong fuel smell... maybe ruined the harness, ecu?
Help?
Thanks!

Daniel Campiolo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 05-18-2017, 01:43 PM
09 Altima 3.5SE 6MT Sedan
 
d0ugmac1's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Salt Belt (SE Ontario)
Posts: 2,973
Mentioned: 19 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 667 Post(s)
Thanks: 102
Thanked 284 Times in 277 Posts
iTrader: 0 reviews
More likely a shiny new oiled K&N filter has dirtied the MAF wires. Get a can of MAF spray cleaner and give her a go. Lots of reports of oiled air filters buggering up Nissan MAFs.

Nissan OEM HIDs with Morimoto bulbs/harness, RacingLine FStB & RSwB @ 200%, ETI LED Fogs,
BBK: PowerStop Powder Coated Calipers: M45 Front/Stock Rears w/StopTech slotted sport rotors
BOSE Headunit w/USB & BT (2012 update), Dunlop Signature HP (summer) / Blizzak WS80 (winter)

Altima FSMs & Useful posts: Bose Upgrade / Alternator / Bad Ground / Rear Brakes / TPMS Reset /
/ Spurious ABS / Audio Power / ABS Diag / Steering Lock / Lower VQ rad hose
d0ugmac1 is online now  
post #3 of 3 Old 05-18-2017, 02:50 PM Thread Starter
Registered User
 
Daniel Campiolo's Avatar
 
Join Date: May 2017
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: 0 reviews
(Thread Starter)
Quote:
Originally Posted by d0ugmac1 View Post
More likely a shiny new oiled K&N filter has dirtied the MAF wires. Get a can of MAF spray cleaner and give her a go. Lots of reports of oiled air filters buggering up Nissan MAFs.
Well... Reinstalled the factory intake yesterday night and continued having the problem as described, then plugged off the battery and left it like that the whole night... the car started running almost normally. Maf seems to be working. Gonna clear memory codes later.

And try cleaning the MAF

Last edited by Daniel Campiolo; 05-18-2017 at 02:55 PM.
Daniel Campiolo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Nissan Forums : Nissan Forum > Nissanclub.com Technical and Specific Interest Nissan Discussion > Forced Induction Forum (Turbo, SC, Tuning)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Nissan Forums : Nissan Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome