Silnik dmuchawy w moim Rogue z 2013 roku przestał działać. Jednak po zmostkowaniu włączył się. Po prostu nie włącza się, gdy przekręcam pokrętło. Sprawdziłem bezpieczniki - są w porządku. Następnie sprawdziłem przekaźnik. Wyjąłem przekaźnik silnika dmuchawy i zamieniłem go z identycznym przekaźnikiem z drugiej strony panelu bezpieczników. Dmuchawa nadal się nie włączała. Założyłem, że przekaźnik jest prawdopodobnie sprawny. Zauważyłem jednak, że akcesoria elektryczne, które są zasilane przez drugi przekaźnik, przestały działać, gdy włożyłem do niego przekaźnik silnika dmuchawy. Wydawało się to wskazywać, że przekaźnik silnika dmuchawy jest uszkodzony: kiedy zamieniłem je z powrotem, akcesoria elektryczne znów działały dobrze. Jestem zdezorientowany: przekaźnik silnika dmuchawy nie działał po żadnej stronie. Przekaźnik akcesoriów elektrycznych działał po jednej stronie, ale nie po drugiej. Sprawdziłem zaciski na płycie i otrzymują one zasilanie do przekaźnika. Istnieje ciągłość między innymi zaciskami, które kontrolują przełącznik przekaźnika. Czy ktoś ma jakieś pomysły, co się dzieje?