The Nissan Club banner
Status
Not open for further replies.
1 - 20 of 87 Posts

·
M W S
Joined
·
386 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I have consistenly seen these problems with the 02 posted on this site:

1) thumping in rear suspension (not the gas sloshing)
2) whistiling/wind noise in sun roof
3) poor radio reception
4) steering wheel vibration between 40-50 mph
5) rear doors don't line up properly

What others are there?


(I'm interested in the problems, not complaints about the quality of the interior, or the stiff ride, etc.)

Thanks
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
I've had a clunking noise in the front suspension. The dealer is replacing the steering rack as we speak. From a previous search I think that there are 1-2 others with the same problem.
 
G

·
I agree with the noise in the moonroof, mine is better since they fixed it (and is actually the same as a friend's I30) but in reality, all my other cars, no noise from the moonroof at all. I think the problem/condition is a result of the airflow over the car making the noise. This is supported by people with the plastic lip not having problems with the noise.

The trunk noise from the wires and connector hitting the aluminum (lighweight) trunk just gets amplified. Fixed by using some duct tape.

Of course with my particular car, the service engine light, next week is their "official final time" to get it fixed. Unfortunately, due to the heavy rains this past weekend, I found out that the windshield they they replaced because the service departement cracked the origional one, leaks!

As much as I really enjoy the car, I am having problems accepting Nissan quality. Never in my dreams would I think that a Nissan would worse then a Ford in terms of problems.
 

·
Frozen Member
Joined
·
411 Posts
marks said:
I have consistenly seen these problems with the 02 posted on this site:

1) thumping in rear suspension (not the gas sloshing)
2) whistiling/wind noise in sun roof
3) poor radio reception
4) steering wheel vibration between 40-50 mph
5) rear doors don't line up properly

What others are there?


(I'm interested in the problems, not complaints about the quality of the interior, or the stiff ride, etc.)

Thanks
don't forget about the starting problems that some of us are having
 

·
Registered
Joined
·
45 Posts
constant problems...

i think the paint quality (ex. chipping way too easy) is a common complaint.
 

·
Man with Car
Joined
·
228 Posts
I dunno about that, Unleaded. Have you seen the sticky on Maxima.org about the horrible paint quality some folks have observed on their late-model Maximas, particularly the black ones? The biggest problem is chipping, of which I've seen very few complaints around here.

Jarrod K. Wright
'02 3.5SE 5-speed
'98 SE 5-speed
 

·
AE '00
Joined
·
356 Posts
I haven't had any of the problems mentioned above except for the thumping in the rear. It doesn't happen all the time.
 

·
Frozen Member
Joined
·
411 Posts
jkwright said:
I dunno about that, Unleaded. Have you seen the sticky on Maxima.org about the horrible paint quality some folks have observed on their late-model Maximas, particularly the black ones? The biggest problem is chipping, of which I've seen very few complaints around here.

Jarrod K. Wright
'02 3.5SE 5-speed
'98 SE 5-speed
i didn't know that....i just thought that the paint looked of better quality from looking at a black alty and a black max.
 

·
Registered
Joined
·
74 Posts
I have had all of those problems Plus some...
My engine cover is touching the hood of the car and has melted that fire retard stuff from the hood all over the engine cover.

As well the auto lights and fog lights...

Durring the day the head lights and fog liights are off.
At night the lights are off.
In the morning the lights go on.. The fog lights go on. As i am driving and the sun is coming out the light go off BUT .....


THe fog lights stay on.....
 

·
Registered
Joined
·
45 Posts
My car was build in Feb and has none of those problems. So far its perfect. Oh what a difference from my old Chrysler Intrepid(The A/C on my Intrepid was bad from delivery and the window regulator failed on day two).
 

·
Senior Code Monkey
Joined
·
453 Posts
That ticking noise in the back ...

Always there when it gets really really cold.

I'm going to take the covers out in the trunk and tape down every single wire I see behind the light assemblies ... that should do the trick ...


... and if not ... I'll just go mad. No problem.

Joe :)
 

·
Registered
Joined
·
180 Posts
Check the front lower edges of your rear doors they protrude ever so slightly and catch all the rocks flying off the front wheels. I have 5000 km and I have 8 chips in this spot. Car has never been driven on a dirt road! and I have the mud guards!


jkwright said:
I dunno about that, Unleaded. Have you seen the sticky on Maxima.org about the horrible paint quality some folks have observed on their late-model Maximas, particularly the black ones? The biggest problem is chipping, of which I've seen very few complaints around here.

Jarrod K. Wright
'02 3.5SE 5-speed
'98 SE 5-speed
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
How's about complete engine failure.

I had my alty for less than two months and only 1900 miles on the odometer. Complete engine failure and the new engine is on order as I type. Good thing its a lease.
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
nissans 800 number? bad altima engine

above is the title of my thread started that has most of the detail of the failure.

The car started, at which point I heard a sound like a bearing floating around in the valve train. It didn't adjust speed with RPM of the engine so I figured something had broken free, and it also only lasted for the first 5 to 10 minutes or starting the car. However after it would go away the car would work hard to go, and did not have anywhere near the pickup it originally had. It would also almost stall at stops or at idle. I had to baby it to keep it running. The first 2 times it happened I didn't get anything on the service engine soon light, after the second time it seemed to spit out a bunch of codes then the light stayed on...
This resulted in me making two trips because the service guys wouldn't look at it without the SES light on or the noise still occuring. As luck would have it that dealer was a good 15 minutes away or so.

Anyways thats what it sounded like to me ... the service guy said they would be sending the engine to nissan engineering to have them see what failed. I don't know if I'll find out anything more than that, but I'll ask.
 

·
Worship Me !!!
Joined
·
82 Posts
I might be the luckiest mo fo around here. I haven't had any one of these problems (Knocking on wood). no thumping in rear suspension, no whistiling/wind noise in sun roof, no poor radio reception, no steering wheel vibration between at any speed. I have only had one problem. The airbag light was blinking...took it to the dealer and they said I had to replace the driver side airbag system. I am taking it in this weekend to et fixed.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Noises in the back...

I also have the same problem. When it is really cold outside, the speakers seem to be loose or something. Every little bump in the road causes major squeaking from the speakers.

After I have the radio on for awhile and the heater kicks in, the sound goes away.

Anyone else have this problem?
 
1 - 20 of 87 Posts
Status
Not open for further replies.
Top